Actueel


Uw Huisdier en de Feestmaand December

 

Uw Huisdier en de Feestmaand December

De maand december staat weer voor de deur en dat betekent veel gezelligheid met familie en vrienden.

Ook voor uw huisdier wilt u deze dagen zo gezellig mogelijk maken dus willen we u eraan herinneren dat wij tijdens deze dagen ook gewoon voor de dieren klaar staan en er zo samen ons eigen feestje van maken. Met natuurlijk ook wat extra lekkers!!!

Aarzel dus niet en reserveer een plaatsje in ons pension.

Ook voor de honden die vuurwerkangst hebben is het misschien is goed om te weten dat ons pension ook tijdens de jaarswisseling open is, en dat we proberen de dieren hier op zo een rustig mogelijke manier deze dagen door te laten komen.

Wij hopen dat u en uw huisdier een heerlijke, gezellige en angstvrije tijd hebben en wensen iedereen een fijne feestmaand toe.

En de winnaar van de prijsvraag is.....

 

Tijdens onze opendag op 29 juni jl. hielden wij een prijsvraag om een gratis weekend weg te winnen voor uw huisdier!

Vele deelnemers hadden een gokje gewaagd.. Hoeveel brokjes zaten er in de glazen bak?

Sommige antwoorden zaten erg dicht bij maar één zat er echt maar een beetje naast.

ROOS NOIJ had een antwoord opgeschreven van 586 en het goede antwoord was 583!

 

Van harte Proficiat Roos met je prijs! Je hebt een gratis weekend weg gewonnen voor jouw huisdier!
Neem contact op met This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it om meer informatie hier over te krijgen.

   

 

 

 

 

Neusenting voor kennelhoest- inenting

Wat is kennelhoest:

Kennelhoest wordt veroorzaakt door de Bordetella bacterie. Deze bacterie zorgt voor een besmettelijke ontsteking in de voorste luchtwegen en de bronchiën bij de hond of kat. U kunt het vergelijken met een verkoudheid of griep zoals dat bij de mens voorkomt. Kennelhoest kan net zoals bij de menselijke griep per geval erg variëren. Het ene huisdier hoest slechts een aantal keer, terwijl de ander meer dan een week goed ziek kan zijn. Hoewel de uiting van deze infectie kan variëren van heel mild tot zeer ernstig, mag deze nooit onderschat worden. Bij het niet behandelen en/of verwaarlozen van de klachten kunnen de complicaties namelijk chronische worden.

De enting

Wanneer uw hond vaak in contact komt met andere honden kunt u deze het beste vaccineren met de neusenting. Deze enting wordt toegediend door middel van enkele druppels in het neusgat. De toegediende vloeistof zorgt ervoor dat er in het keel en neus gebied een weerstand wordt opgebouwd tegen een mogelijke kennelhoest infectie. De werking van deze enting is snel en geeft voor gedurende een jaar bescherming. Deze methode heeft als bijkomend voordeel dat het risico op  allergische reacties gering blijft voor uw hond en kat. Een middel wat vaak voor deze kennelhoest inenting wordt gebruikt is Nobivac KC.

De Kennelhoest (bordetella) nr. 7 + 8 voor de hond  is verplicht in ons pension:

Deze kan middels:

* KC neusspray worden gegeven deze is geldig minimaal 4 dagen na de spray tot  maximaal 1 jaar erna.

* Pneumodog prik: minimaal 2 weken na de prik tot maximaal 3 maanden erna.

Voor de kat is dit de niesziekte enting (ook bordetella) Nobivac BB.

Dit is nummer 16 in uw entboekje.

Voorkom teken bij uw huisdier!

Teken zijn kleine, spinachtige parasieten die zowel huisdieren als mensen kunnen lastigvallen. Ze hechten zich vast in de huid en zuigen bloed, dat is op zich niet zo erg maar tegelijkertijd kunnen ze wel ziektes overbrengen zoals de ziekte van lyme.

De Teek komt voor in bosrijke omgevingen, waterrijke gebieden en plekken waar hoog gras zoals duinen, maar ook de eigen tuin!! Teken zijn actief van het voorjaar tot diep in het najaar.

Risico’s zijn dat 1 op de 5 teken in ons land besmet zijn. Alle honden lopen dan ook kans na een beet geïnfecteerd te zijn. Het kan wel tot maanden duren voordat symptomen van lyme zichtbaar zijn. Enkele symptomen kunnen zijn: kreupelheid, koorts en sloomheid. Maar twijfelt u neem dan altijd contakt op met uw dierenarts.

Simpele maatregelen om uw hond te beschermen zijn:

* vermijd zoveel mogelijk gebieden met hoog risico op teken: bosrijke omgevingen, waterrijke gebieden en plekken met hoog gras.
* Controleer uw hond dagelijks op teken, vooral na een wandeling.
* Gebruik effectieve middelen tegen teken (deze zijn ook bij ons verkrijgbaar!!)
* In gebieden waar veel (besmette) teken kunnen voorkomen wordt een vaccinatie aanbevolen.

Toch een teek op uw hond, wat nu?
Nadat een teek een hond gebeten heeft duurt het nog ongeveer 36 tot 48 uur voordat deze de hond kan besmetten. Teken dienen daarom tijdig verwijderd te worden. De meest veilige methode is met een tekentang. Deze tang verwijdert alle delen van de teek zonder het lichaam van de teek samen te knijpen.

Lyme ook een mensen ziekte!
Teken kunnen ook lyme overdragen op mensen dus verminder ook voor uzelf de kans op een beet door lange broeken en bovenkleding met lange mouwen te dragen wanneer u door bosrijke gebieden of grasland loopt.

Streekgala - een bijzondere dag voor het hele gezin!

Op 29 juni 2014 zal Dierencentrum en Manege de Prinsenbankhoeve haar deuren openen tijdens een opendag.

In 2007 behoorde de Prinsenbankhoeve ook tot de route van het streekgala en in 2014 zullen wij ook hieraan deelnemen.

Streekgala
Het Streekgala is in 2003 ontstaan door een initiatief van Terra Vita. Het doel was en is nog steeds om bezoekers kennis te kunnen laten maken met het landschap, de bewoners, de mensen die er werken en streekeigen producten. Het verbinden van boer en burger en stad en platteland is een missie van het Streekgala. Dit gebeurt door burgers uit de stad letterlijk uit te nodigen op boerenerven.
Burgers kunnen op deze manier met eigen ogen zien hoe het er eigenlijk aan toe gaat op de boerderij en zien waar streekproducten vandaan komen. Er is gekozen om de routes per fiets af te laten leggen, zodat bezoekers naast hun bezoek aan de bedrijven ook kunnen genieten van het rijke cultuurlandschap dat dit gebied te bieden heeft. Inmiddels is de organisatie overgenomen door Landwaard.

Een bijzondere dag voor het hele gezin
Een leuke dag uit? Volg dan één of meerdere routers van het streekgala. Loop bij ons bedrijf binnen en maak kennis met ons Dierencentrum en de Manege. Er zijn vele activiteiten en voor jong en oud is er van alles te beleven!

Meer informatie over de opendag komt spoedig.

 

Bevo Dierenvoeding

Het Huismerk van dierencentrum Prinsenbankhoeve is Bevo. Bevo maakt uitsluitend gebruik van natuurlijke voedingsstoffen, geselecteerd op constante hoogwaardige kwaliteit. Het bevat geen toevoegingen van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Bevo hondenvoeding is door een unieke samenstelling, verantwoorde voeding die o.a. diarree, jeuk en slechte tanden kunnen voorkomen. Bovendien verbeterd het de spijsvertering en energieopname zodat uw hond een prettig en gezond leven heeft.

De voedingsbehoefte van uw hond is afhankelijk van zijn levensstijl, levensfase en het ras. Sommige volwassen honden verbranden meer energie dan de andere, waardoor zij behoefte hebben aan voeding met een hoger energiegehalte. Bevo heeft dan ook voor elk type hond een voeding die is afgestemd op zijn energiebehoefte.

Wij hebben dan ook de volgende voeders in onze winkel op voorraad.

Bevo krokant speciaal (met kip en rijst)

Deze brok is voor honden die geen zware inspanningen verrichten. Deze is geschikt voor gezelschapshonden waarmee gespeeld en gewandeld wordt. Ook wordt deze brok bij ons in pension gevoerd omdat dit een smakelijke brok is en licht verteerbaar.

Deze is bij ons verkrijgbaar in 5, 10 en 20 kilo verpakking.

Bevo Energie (met kip en rijst)

Deze is voor honden die een energiek als normaal activiteitsniveau hebben. Het is licht verteerbaar en bevordert de gezondheid van het verteringskanaal en verbeterd de ontlasting.

Deze is bij ons verkrijgbaar in 5, 10 en 20 kilo.

Bevo Basis Brok (senioren brok)

Dit is een volledige brok voor oudere honden en honden die weinig beweging hebben. Het is een brok met weinig vet en calorieën, omdat er niet veel energie verbrand hoeft te worden.

Deze is bij ons verkrijgbaar in 5, 10 en 20 kilo.

Bevo Puppy Brok

Deze krokante brokjes is een licht verteerbare complete voeding voor pups en jonge opgroeiende honden. Deze kunt u verstrekken van de 3e levensweek tot ongeveer 6 maanden. De grootte en de vorm van de brokjes zijn zo gemaakt dat een puppy de brokjes gemakkelijk kan eten.

Deze  is bij ons verkrijgbaar in 5, 10 en 20 kilo

Bevo Premium Sportbrok (geperste brok)

Deze brok is uitermate geschikt voor actieve honden. Zoals sporthonden en gebruikershonden die prestaties moeten leveren. Door de zeer hoge verteerbaarheid van de voedingsstoffen heeft u hond niet alleen minder ontlasting maar ook vastere en de darmen blijven actief.

Deze is bij ons verkrijgbaar in 20 kilo.

Bevo Regular (geperste brok)

Dit is net als de sportbrok ook een geperste brok, maar dan voor de niet actieve honden. Deze bevat minder vet en eiwit en is erg geschikt voor honden met vacht- en eetproblemen.

Deze is bij ons verkrijgbaar in 15 kilo

Bevo Katten Extrude

Dit is een volledige maaltijd voor katten. Het bevat streng geselecteerde  hoogwaardige grondstoffen zoals: Granen, vlees en dierlijk bijproducten, vis en –bijproducten, oliën en vetten/ bijproducten van suikerbereiding, gist en mineralen. Kortom een volwaardig voer voor katten.

De bevo kattenbrok wordt ook in ons pension gegeven.

Deze is bij ons verkrijgbaar in 5 en 10 kilo.

Voor meer informatie kunt u terecht in onze winkel.

Zorgt u goed voor uw huisdier tijdens de maand van het gebit?

‘Mijn hond stinkt uit zijn bek’. Dit is misschien wel wat u denkt! De kans bestaat dat uw dier gebitsproblemen heeft doordat tandplak is omgezet in tandsteen. De maand februari staat in het teken van gebitscontrole bij honden en katten. Informeer daarom bij ons of bij uw dierenarts over de problemen die door tandplak en tandsteen kunnen ontstaan.

Gevaar

Tandplak lijkt zo onschuldig, maar heeft grote gevolgen. Tandplak zet zich binnen 24 uur om naar tandsteen. Zowel tandplak als tandsteen veroorzaken ontstoken tandvlees. Na een tijd kan dit leiden tot ernstige klachten zoals verlies van tanden en kiezen. Uiteindelijk kunnen zelfs ontstekingen aan de vitale organen ontstaan.

Oplossingen

Als het gebitsprobleem vergevorderd is, zal u eerst een bezoekje moeten brengen bij de dierenarts om het tandsteen te verwijderen. Tandplak is een terugkerend probleem, maar de aanslag is te verminderen door juiste voeding (brokken in plaats van vlees), kauwsticks, flosstouw of het aanleren van het gebruik van een tandenborstel.

Loop dus tijdens de maand van het gebit eens vaker bij ons naar binnen om de goede voeding en bovenstaande te kopen voor uw huisdier!

Het gebit van uw huisdier is net zo belangrijk als uw eigen gebit!!

Huisdierencentrum Prinsenbankhoeve is aangesloten bij Branche vereniging Dibevo


Dierencentrum Prinsenbankhoeve Aequor Erkend Leerbedrijf

Manege de Prinsenbankhoeve in Wijchen