Veel gestelde vragen aan het Huisdierencentrum

In dit artikel vindt u antwoord op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, of voldoet het antwoord niet, neem dan contact met ons op.

Algemene vragen


Wat zijn uw openingstijden?

Kunnen wij uw pension komen bezichtigen? En zo ja, wanneer?

Kunt u een routebeschrijving geven naar uw pension?
Wat zijn de betalingsmogelijkheden?
Kunnen wij ons huisdier ook buiten de openingstijden ophalen of brengen?
Waarom bent u niet de hele dag open?
Als ik eerder van vakantie terugkom, moet ik dan de gehele gereserveerde periode betalen?
Kan ik langer wegblijven met vakantie?
Waarin onderscheidt De Prinsenbankhoeve zich van overige dierenpensions?
Met welke risico's moet ik rekening houden?
Waar kan ik mijn overige vragen stellen?

Algemene voorwaarden

Vragen over Honden

Welke entingen moet mijn hond hebben om bij u te mogen logeren?
Moet ik het vaccinatieboekje van mijn hond meenemen?
Mag mijn hond een eigen mand meenemen?
Mag mijn hond zijn eigen bed of kleed meenemen?
Heeft u de riem van mijn hond nodig ?
Mijn hond heeft medicijnen, kunt u die toedienen?
Als mijn hond onverhoopt ziek wordt, wat doet u dan?
Mijn hond is loops, mag zij nu nog wel komen?
Mijn hond is erg gevoelig op het voer, mag hij zijn eigen voer meenemen?
Krijgt mijn hond korting als hij zijn eigen voer meeneemt?
Mijn hond is afgevallen na zijn vakantie bij jullie. Hoe kan dit?
Ik wil meerdere honden bij u onderbrengen. Krijg ik dan korting?
Een hondenpension, is dat eigenlijk niet zielig voor de hond?
Is het wel verstandig om mijn pup bij u in pension te doen?
Mijn hond vecht met iedere reu/teef, mag hij in het pension?
Hoe gaan jullie om met 'risico-rassen'
Kan mijn hond worden getrimt tijdens het verblijf?
Kunt u mijn hond wassen voordat ik hem ophaal?
Wat kost het verblijf van mijn hond per dag?
Eigenlijk vind ik de opvang van mijn hond een dure aangelegenheid

Vragen over Katten en Poezen


Welke entingen moet mijn kat hebben om bij u te mogen logeren?

Moet ik het entingsboekje van mijn poes meenemen?

Mijn kat heeft medicijnen, kunt u die toedienen?

Als mijn kat onverhoopt ziek wordt, wat doet u dan?

Wat kost het verblijf van mijn kat per dag?

Ik wil meerdere katten bij u onderbrengen. Krijg ik dan korting?

Kunt u de kattenbench voor ons opslaan?

 

Antwoorden op algemene vragen

Wat zijn uw openingstijden?
Wij zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 11.30 uur en van 17.00 tot 17.30 uur. Op zondag zijn wij geopend van 17.00 tot 17.30 uur.

Kunnen wij uw pension komen bezichtigen? En zo ja, wanneer?
Het liefst hebben wij natuurlijk dat u als nieuwe klant eerst een afspraak maakt om het pension te komen bezichtigen. Zo krijgt u de beste indruk van ons pension. Een afspraak is nodig, daar wij graag even de tijd nemen voor onze nieuwe klanten, zodat wij uw bezoek kunnen inplannen.

Kunt u een routebeschrijving geven naar uw pension?
Onder de button "algemeen" staat de routebeschrijving naar ons pension.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden
U kunt bij ons contant of per pin betalen. U betaalt vooraf, bij uw reservering, 50% van de totale verblijfskosten. Bij het ophalen van uw huisdier betaalt u het nog openstaande bedrag voor het verblijf van uw huisdier, te weten 50% van de verblijfskosten, eventueel aangevuld met de kosten voor een (onverwachte) medische behandeling door de dierenarts van uw huisdier.
Wij leveren in principe geen diensten op rekening !

Kunnen wij ons huisdier ook buiten de openingstijden ophalen of brengen?
Indien het voor u echt onmogelijk is om binnen de gestelde tijden uw huisdier te brengen of te halen, verzoeken wij u hierover een afspraak te maken. Zodat wij uw komst in kunnen plannen.

Waarom bent u niet de hele dag open?
In verband met ons dagprogramma, voertijden, rusttijden en uitlaattijden hebben wij onze openingstijden voor klanten beperkt. Dit komt de verzorging van uw huisdier ten goede.

Als ik eerder van vakantie terugkom, moet ik dan de gehele gereserveerde periode betalen?
Ja, deze periode is voor uw huisdier gereserveerd, en zullen wij in rekening brengen. Wij hebben immers een ander nee moeten verkopen in deze periode.

Kan ik langer wegblijven met vakantie?
Bij het verlengen van het verblijf vragen wij U zo vroeg mogelijk ons pension van dit voornemen op de hoogte te brengen. Met name in de periode juli augustus kan dit problemen opleveren.

Waarin onderscheidt De Prinsenbankhoeve zich van overige dierenpensions?
Wij zijn erkend door de Stichting Dierbaar en lid van Dibevo, waardoor wij permanent voor kwaliteit en zorg in kunnen staan.

Met welke risico's moet ik rekening houden?
Dat er aan een verblijf in een dierenpension risico's verbonden zijn, dat is vanzelfsprekend. Toch is onze ervaring dat dit zich tot het minimum beperkt. Enerzijds door onze oplettendheid, anderzijds omdat een hond in een pension vaak anders reageert dan wanneer zijn baasje in de buurt is. Er is sprake van een andere omgangsvorm en dat maakt de hond vaak milder. Wel is het belangrijk dat wij alle informatie ontvangen over hoe u hond omgaat met andere honden. Deze informatie kunt u doorgeven tijdens het brengen van uw hond. Ondanks al deze inspanningen is in de interactie tussen de honden - vergelijk het met een wandeling in het bos of het park - een speelwondje of een bijtincident nooit voor 100% uit te sluiten. Wanneer dit zich voordoet zullen we u dit bij het ophalen natuurlijk vertellen. Mocht u thuis een wondje opmerken dat wij niet hebben gezien, soms wordt er iets over het hoofd gezien zeker met honden die langere vachten hebben is dit mogelijk, aarzel dan niet om even te bellen.
Waar kan ik mijn overige vragen stellen?
Wij zijn bereikbaar via email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , telefoon: 024-6454639 en u kunt uiteraard altijd tijdens openingstijden langskomen: Groenestraat 47 Wijchen.

Antwoorden op vragen over Honden

Welke entingen moet mijn hond hebben om bij u te mogen logeren?
Uw hond moet de jaarlijkse cocktailenting hebben gehad. Deze beschermt uw hond voor de meest voorkomende ziektes. Tevens dient uw hond een enting te hebben gehad tegen kennelhoest. Wij verzoeken u hierover uw dierenarts te raadplegen.

Een titerbepaling wordt toegestaan mits u een verklaring van de dierenarts heeft.

Moet ik het vaccinatieboekje van mijn hond  meenemen?
Ja bij ieder verblijf dient u het entingsboekje mee te nemen. Hoewel wij de entingen van uw hond in de computer registreren, dient het boekje bij ons aanwezig te zijn. Wij staan onder controle van de dierenbescherming. Wij dienen bij controle bewijsmateriaal te hebben dat de aanwezige dieren zijn geënt.

Mag mijn hond een eigen mand meenemen?
In verband met mogelijke beschadiging van uw eigendommen raden wij het u af om een eigen mand mee te nemen. Wij hebben zelf goede kunststof manden, die wij uw hond ter beschikking stellen. Het meenemen van een eigen mand mag wel op eigen risico.

Mag mijn hond zijn eigen bed of kleed meenemen ?
Natuurlijk mag uw hond een kleed of deken van zichzelf meenemen. Het is echter onmogelijk voor ons om het kleed bij uw hond te houden. Het is heel goed mogelijk dat het kleed het verblijf niet overleeft. Wij geven er derhalve de voorkeur aan dat u een oude handdoek of een oude deken mee geeft aan uw hond, die het verblijf niet hoeft te overleven. De dekens worden ook regelmatig gewassen en de praktijk leert dat het dan onmogelijk is om de juiste dekens weer bij iedere gast te deponeren. Wij hebben zelf altijd voldoende oude handdoeken en dekens op voorraad. Uw afgedankte handdoeken zijn overigens bij ons pension ook altijd welkom. Het meenemen van spullen zoals dekens, tassen of speeltjes is op eigen risico en beschadigingen of kwijtraken worden door ons niet vergoed!

Heeft u de riem van mijn hond nodig?
Wij geven u de riem en halsband altijd mee naar huis. Tijdens het verblijf hebben wij deze niet nodig. Zoekraken wordt op deze wijze voorkomen.

Mijn hond heeft medicijnen, kunt u die toedienen?
Ja natuurlijk, schrijf de naam van uw hond op het etiket. Controleer of de dierenarts een toedieningsschema heeft toegevoegd. Wij maken dan een toedieningsschema voor tijdens het verblijf. Voor het extra verzorgen van uw huisdier tellen wij verzorgingskosten. Neem hiervoor contact met ons op.

Als mijn hond onverhoopt ziek wordt, wat doet u dan?
Wij zullen in eerste instantie uw eigen dierenarts consulteren, indien deze niet verder dan 20 km van ons verwijderd is. Deze arts kent de medische geschiedenis van uw huisdier. In echt spoedeisende gevallen snellen wij naar de dierenarts die ons het snelst kan helpen. De kosten van het dierenartsbezoek zijn voor uw rekening evenals de reiskosten naar de dierenarts.

Mijn hond is loops, mag zij nu nog wel komen?
Uw hond mag gewoon komen als zij loops is geworden. Meld het daarom even op het moment dat zij tijdens het verblijf loops is, of kan worden, zodat wij hiermee met onze kennelindeling rekening kunnen houden.

Mijn hond is erg gevoelig op het voer, mag hij zijn eigen voer meenemen?
Wij voeren uitsluitend het topmerk Bevo. Dit voer bevat geen kleur, geur en smaakstoffen. Wilt u toch geen risico nemen dan mag uw hond zijn eigen voer meenemen. Zet de naam van uw hond met uw achternaam op de verpakking. Voert u uw hond uitsluitend vers vlees, neem dan contact met ons op. In principe voeren wij dit niet.

Krijgt mijn hond korting als hij zijn eigen voer meeneemt?
Uw hond krijgt geen korting voor het feit dat hij zijn eigen voer meeneemt. Het liefst voeren wij uit onze eigen voorraad. Het geven van eigen voer zien wij als een vorm van service.

Mijn hond is afgevallen na zijn vakantie bij jullie. Hoe kan dit?
Ondanks het feit dat wij alleen hoogwaardig voer voeren - en wij de hoeveelheid afstemmen op het ras van uw hond - kan het inderdaad voorkomen dat uw hond wat is afgevallen. Weet u van uw hond dat hij/zij snel afvalt, meld het ons dan even bij aanvang van het verblijf.

Ik wil meerdere honden bij u onderbrengen. Krijg ik dan korting?
Jazeker, de prijzen van onze verblijven zijn afhankelijk van de grootte van uw hond. De tweede, derde etc. hond krijgen inclusief de eerste hond een korting op het dagtarief. Vraag hiernaar voordat u boekt.

Een hondenpension, is dat eigenlijk niet zielig voor de hond?
Allesbehalve! In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zit uw hond zeker niet de hele dag in zijn binnenverblijf. Een groot deel van de dag - afhankelijk van de weersomstandigheden - speelt uw hond heerlijk buiten. Ook gaan de honden niet via een luik naar buiten, maar worden ze door ons drie keer per dag naar de speelweides gebracht.

Is het wel verstandig om mijn pup bij u in pension te doen?
Indien uw pup alle entingen heeft gehad kan hij bij ons in pension komen. Uw pup krijgt voldoende aandacht, leert andere honden kennen, wordt door ons regelmatig van gezelschap voorzien. Uw pup leert al vroeg wat een verblijf in het dierenpension betekent, en gaat dit als normaal zien. Vraag naar onze speciale pupprijs. Wel moet uw pup zijn eigen brokjes meenemen.

Mijn hond vecht met iedere reu/teef, mag hij in pension?
Jawel, maar meld dit even voordat u boekt. Om planningstechnische redenen hechten wij veel waarde aan deze informatie.
Het brengen van een hond in de vakanties en hoogseizoen die niet gecombineerd kan worden met een andere hond kan leiden tot een toeslag op de verblijfsprijzen. Ook indien wij hier tijdens het verblijf achter komen.

Hoe gaan jullie om met 'risico-rassen'
Sommige honden kunnen, hoe goed opgevoed ze ook zijn, niet met andere honden in één verblijf worden ondergebracht. Dit geldt ook voor rassen met sterke ontwikkelde kaakspieren. Deze honden plaatsen wij op voorhand al apart en kunnen apart van de andere op de speelweides spelen. Wij kunnen daarom een risico-ras of een niet sociale hond niet altijd bij ons laten verblijven. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Kan mijn hond worden getrimt tijdens het verblijf?
Jazeker, wij hebben een eigen trimsalon. Geeft u wel even bij het boeken aan dat uw hond getrimt moet worden.

Kunt u mijn hond wassen voordat ik hem ophaal?
Jazeker, u dient dit wel te bestellen bij het brengen van uw huisdier. Het tarief voor het wassen is afhankelijk van de beharing en de grootte van uw hond.

Wat kost het verblijf van mijn hond per dag?
Het verblijf van een kleine hond kost € 12,00 per dag, een middel grote hond € 13,50 een grote hond kost € 16,00 per dag en het verblijf van meerdere honden is op aanvraag.

Eigenlijk vind ik de opvang van mijn hond een dure aangelegenheid.
Duur is een relatief begrip, dus daarover valt eigenlijk niet te discussiëren. Uw hond wordt professioneel verzorgd door gekwalificeerde dierenvrienden, hij krijgt veel persoonlijke aandacht, hij slaapt in moderne verblijven en wordt drie keer per dag naar de speelweides gebracht. Dit kunt u zien als een all-inclusive verblijf, uw hond is in goede handen en u hoeft geen familieleden of vrienden lastig te vallen.

 

Antwoorden op vragen over Katten en Poezen

Welke entingen moet mijn kat hebben om bij u te mogen logeren?
Uw kat moet de jaarlijkse enting tegen kattenziekte en niesziekte hebben gehad. Deze beschermt uw kat voor de meest voorkomende ziektes.

Moet ik het vaccinatieboekje van mijn kat meenemen?
Ja bij ieder verblijf dient u het entingsboekje mee te nemen. Hoewel wij de entingen van uw kat in de computer registreren, dient het boekje bij ons aanwezig te zijn. Wij staan onder controle van de dierenbescherming, en dienen bij controle bewijsmateriaal te tonen dat de aanwezige dieren zijn geënt.

Mijn kat heeft medicijnen, kunt u die toedienen?
Ja natuurlijk, schrijft u de naam van uw kat op het etiket. Controleer of de dierenarts een toedieningsschema heeft toegevoegd. Wij maken dan een toedieningsschema voor tijdens het verblijf.

Als mijn kat onverhoopt ziek wordt, wat doet u dan?
Wij zullen in eerste instantie uw eigen dierenarts consulteren indien deze niet verder dan 20 km van ons verwijdert is. Deze arts kent de medische geschiedenis van uw huisdier. In echt spoedeisende gevallen snellen wij naar de dierenarts die ons het snelst kan helpen. De kosten van het dierenartsbezoek zijn voor uw rekening evenals de reiskosten naar de dierenarts.

Wat kost het verblijf van mijn kat per dag?
Het verblijf van een kat kost € 7,50 per dag

Ik wil meerdere katten bij u onderbrengen. Krijg ik dan korting?
Jazeker, informeer bij ons pension naar de voorwaarden.

Kunt u de kattenbench voor ons opslaan?
Ja. Wij bewaren de bench/reismandje voor u, voorzien van naam en adres. Voordat u uw huisdier op komt halen, plaatsen wij hem / haar al in de eigen bench, zodat u uw huisdier direct mee naar huis kunt nemen.

Huisdierencentrum Prinsenbankhoeve is aangesloten bij Branche vereniging Dibevo


Dierencentrum Prinsenbankhoeve Aequor Erkend Leerbedrijf

Manege de Prinsenbankhoeve in Wijchen