Uw hond weer fris en netjes getrimd?

Zit uw hond vol met klitten? Of wordt het tijd voor een knipbeurt? Dan bent u bij de hondentrimsalon van Huisdierencentrum Prinsenbankhoeve aan het juiste adres. Onze gediplomeerde en zeer ervaren hondentrimmers zijn meerdere malen per week aanwezig om uw hond de juiste vachtverzorging te bieden.

Wat is trimmen?

Voor ieder hond is een bezoekje in een trimsalon de moeite waard, dus ook voor rasloze honden. Een goede vachtverzorging is erg belangrijk voor de conditie van de huid. Een slecht verzorgde vacht met klitten geeft een dier veel ongemak. Bij veel haar en klitten kan een vacht gaan vervilten en kunnen smetplekken ontstaan. Ook parasieten zoals vlooien kunnen veel ongemak voor de hond (en uzelf) veroorzaken. Een goed verzorgde vacht is daarom noodzakelijk voor het welzijn van u en uw hond.

Afhankelijk van de vacht zijn er verschillende methode die kunnen worden toegepast.

Knippen:

De vacht met de schaar inkorten en/of in model brengen. (voorbeeld rassen: maltezer, poedel, kruisingen)

Effileren:

Met een aan één kant getande schaar (effileerschaar) wordt de vacht uitgedund en eventueel ingekort. Hierdoor krijg je een natuurlijk effect. (bijvoorbeeld voor: retrievers, setters en spaniëls)

Scheren:

Hierbij wordt de vacht met een tondeuse ingekort, de lengte hiervan is afhankelijk van de scheerkop die gebruikt wordt; tussen de 1mm en 12mm. (bijvoorbeeld voor een: poedel, kruisingen en andere rassen uit noodzaak of op verzoek van de eigenaar

Plukken:

Een ruwharige hond heeft een dubbele vacht waarvan de bovenlaag er niet vanzelf uitvalt. Deze moet er dus handmatig worden uitgeplukt als deze begint los te laten. Dit dient 2- tot 4x  per jaar te gebeuren en is niet pijnlijk voor de hond omdat de haren los zitten. (bijvoorbeeld: terriërs, schnauzers en andere ruwharige rassen.)

Ontwollen:

Sommige honden hebben een dikke, wollige ondervacht. Deze worden goed gewassen en uitgeföhnd en daarna met een speciale kam gekamd om de wol eruit te halen, dit om klitten en vervilten te voorkomen. (bijvoorbeeld voor golden- en labrador retriever, berner sennen en new foundlander)

Wassen en föhnen:

Om de hond weer lekker schoon te hebben en van de losse haren af te helpen wordt de hond lekker gewassen met hondenshampoo en gedroogd (alle rassen)

De behandeling

Wanneer u uw hond naar ons brengt zijn wij enkele uren met hem/haar bezig. U moet ervan uitgaan dat uw huisdier bij ons in goede handen is. Uw hond wordt op de trimtafel gezet. Dit is de eerste keer wat vreemd maar dat went snel. Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van de aandacht die ze krijgen.

Eerst wordt de vacht beoordeeld en we bepalen wat we gaan doen. Daarna beginnen we met de trimbeurt. De honden worden meestal eerst voorgewerkt (dit kan zijn uitgekamt of voorgeschoren), daarna volgt in de meeste gevallen een heerlijk bad en worden ze met een speciale föhn gedroogd. Daarna wordt de hond verder afgewerkt in het door u gewenste model. Zodra de hond klaar is komt u hem weer ophalen op de van te voren afgesproken tijd of u wordt door ons gebeld.

Na het trimmen kan uw hond zich een beetje vreemd gedragen, zoals springen, met het hoofd schudden, of zichzelf besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zij  haar net kort heeft laten knippen. Uw hond moet ook even wennen  aan zijn/haar nieuwe uiterlijk en het gevoel daarvan.

Tips:

  • Laat uw hond uit voordat u hem/haar naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige tijd duren en het is heel vervelend als uw hond zijn behoefte zolang moet ophouden.
  • Overleg eerst met uw trimster wanneer u van plan bent uw hond voor zijn/haar trimbeurt te wassen. Veel vachten zijn namelijk moeilijk te behandelen na een wasbeurt.
  • Indien uw hond een besmettelijke en/of een medische afwijking heeft (bv kennelhoest, vlooien e.d.) en/of loops is willen wij dit graag weten.
  • Breng de hond altijd aan de lijn
  • Breng uw hond nooit met een volle maag.

Een behandeling in de trimsalon kan worden gecombineerd worden met een verblijf in het dierenpension.

De kosten voor de behandeling van uw hond zijn afhankelijk van de behandeling, de grootte van de hond en tijdsduur van de behandeling.

Neem telefonisch of via e-mail contact met ons op om een afspraak te maken.

Huisdierencentrum Prinsenbankhoeve is aangesloten bij Branche vereniging Dibevo


Dierencentrum Prinsenbankhoeve Aequor Erkend Leerbedrijf

Manege de Prinsenbankhoeve in Wijchen