Onze trimsalon
Zit uw hond vol met klitten? Of wordt het tijd voor een knipbeurt? Dan bent u bij de hondentrimsalon van Huisdierencentrum Prinsenbankhoeve aan het juiste adres. Onze gediplomeerde en zeer ervaren hondentrimmers zijn meerdere malen per week aanwezig om uw hond de juiste vachtverzorging te bieden.
Wanneer u uw hond naar ons brengt zijn wij enkele uren met hem/haar bezig. U moet ervan uitgaan dat uw huisdier bij ons in goede handen is.
Eerst wordt de vacht beoordeeld en we bepalen wat we gaan doen. Daarna beginnen we met de trimbeurt. De honden worden meestal eerst voorgewerkt (dit kan zijn uitgekamt of voorgeschoren), daarna volgt in de meeste gevallen een heerlijk bad en worden ze met een speciale föhn gedroogd. Daarna wordt de hond verder nagewerkt in het door u gewenste model. Zodra de hond klaar is komt u hem weer ophalen op de van te voren afgesproken tijd of u wordt door ons gebeld.
Na het trimmen kan uw hond zich een beetje vreemd gedragen, zoals springen, met het hoofd schudden, of zichzelf besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zij haar net kort heeft laten knippen. Uw hond moet ook even wennen aan zijn/haar nieuwe uiterlijk en het gevoel daarvan.
Wat is trimmen?
Trimmen is een verzamelnaam voor de verschillende soorten vachtverzorging van de hond.
De behandeling is afhankelijk van het ras en de vachtsoort:
Knippen
De vacht met de schaar inkorten en/of in model brengen. (voorbeeld rassen: maltezer, poedel, kruisingen).
Effileren
Met een aan één kant getande schaar (effileerschaar) wordt de vacht uitgedund en eventueel ingekort. Hierdoor krijg je een natuurlijk effect. (bijvoorbeeld voor: retrievers, setters en spaniëls).
Scheren
Hierbij wordt de vacht met een tondeuse ingekort, de lengte hiervan is afhankelijk van de scheerkop die gebruikt wordt; tussen de 1mm en 25mm. (bijvoorbeeld voor een: poedel, kruisingen en andere rassen uit noodzaak of op verzoek van de eigenaar.
Plukken
Een ruwharige hond heeft een dubbele vacht waarvan de bovenlaag er niet vanzelf uitvalt. Deze moet er dus handmatig worden uitgeplukt als deze begint los te laten. Dit dient 2- tot 4x per jaar te gebeuren en is niet pijnlijk voor de hond omdat de haren los zitten. (bijvoorbeeld: terriërs, schnauzers en andere ruwharige rassen).
Ontwollen
Sommige honden hebben een dikke, wollige ondervacht. Deze worden goed gewassen en geföhnd en daarna met een speciale kam gekamd om de wol eruit te halen, dit om klitten en vervilten te voorkomen. (bijvoorbeeld voor golden- en labrador retriever, berner sennen en newfoundlander).
Wassen en/of föhnen:
Om de hond weer lekker schoon te hebben en van de losse haren af te helpen wordt de hond lekker gewassen met hondenshampoo en gedroogd (alle rassen).
Tips:
- Laat uw hond uit voordat u hem/haar naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige tijd duren en het is heel vervelend als uw hond zijn behoefte zolang moet ophouden.
- Overleg eerst met uw trimster wanneer u van plan bent uw hond voor zijn/haar trimbeurt te wassen. Veel vachten zijn namelijk moeilijk te behandelen na een wasbeurt.
- Indien uw hond een besmettelijke en/of een medische afwijking heeft (bv kennelhoest, vlooien e.d.) en/of loops is willen wij dit graag weten.
- Breng de hond altijd aan de lijn
- Breng uw hond nooit met een volle maag.
Een behandeling in de trimsalon kan worden gecombineerd worden met een verblijf in het dierenpension. In de schoolvakanties is er vanwege de drukte soms minder ruimte. Zorg dat u op tijd een afspraak maakt.
De kosten voor de behandeling van uw hond zijn afhankelijk van de behandeling, de grootte van de hond en tijdsduur van de behandeling.
Neem telefonisch of via e-mail contact met ons op om een afspraak te maken.